OBAVIJEST- ORGANIZACIJA RADA- COVID-19

Poštovani korisnici prava i usluga Centra za socijalnu skrb Grubišno Polje,
Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje je javna ustanova koja u ovoj izvanrednoj situaciji mora organizirati funkcioniranje sustava socijalne skrbi.
Prema svim uputama koje su nam stizale ovih dana, od svih nadležnih institucija, morali smo organizirati rad u dvije skupine djelatnika, jedna skupina radi od kuće, a druga je u ustanovi.
Ako ćemo se svi pridržavati uputa u borbi protiv virusa COVID -19 (higijena, samoizolacija, bez bliskih kontakata i dr.) nadamo se da će sve dobro završiti.
Želimo Vam svima poslati slijedeće obavijesti:
– isplate svih naknada i pomoći iz Centra za socijalnu skrb idu bez ikakvih problema,
– molim Vas SVE da se do daljnjeg suzdržite od pokretanja raznih postupaka za koje je nadležan Centar za socijalnu skrb, a KOJI NISU ŽURNI.

– ŽURNI I NEODGODIVI postupci su:
1. smještaj u kriznim i hitnim situacijama,
2. nasilje u obitelji.

Roditelje djece koja su na smještaju u udomiteljskim obiteljima ili ustanovama molimo da kontakte s njima ostvare putem elektroničkih medija i/ili telekomunikacijskih sredstava ( telefon, Skype, WhatsApp, Viber) u slijedećih 30 dana.
  Roditelji, čija djeca imaju kontakte sa drugim roditeljem, MOLIM da pokažu odgovornost i u ovom trenutku prekinu sa svađama i manipulacijama, da zajednički pokušaju doći do rješenja koje bi za njihovu djecu bilo zdravstveno prihvatljivo uz napomenu da se pridržavaju svih uputa nacionalnog stožera civilne zaštite.
One obitelji za koje ovaj centar utvrdi da trebaju pojačanu kontrolu i praćenje bilo zbog pojačanih rizika na strani korisnika i/ili roditelja i članova obitelji svakodnevno ćemo kontaktirati putem telekomunikacijskih sredstava.
Na web stranici Centra za socijalnu skrb Grubišno Polje se nalaze obrasci za sve zahtjeve, možete ih ispuniti, priložiti dokumentaciju i poštom poslati na našu adresu Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje, Trg Bana Josipa Jelačića 7, 43290 Grubišno Polje ili putem e-maila: korisnik028@mdomsp.hr.
Za sve informacije možete zvati slijedeće telefonske brojeve: 043-485-179, 099-254-8679.
 MOLIMO VAS DA SVI RAZMISLITE I DONESETE ODLUKU ŠTO JE U OVOM TRENUTKU VAŽNO ZA VAS, VAŠU DJECU I ČITAVU OBITELJ.
             HVALA NA RAZUMIJEVANJU.

RAVNATELJICA:
Sabina Svat, mag.soc.rada